Sopronban jártak a CFTV döntős csapatai

Eseménydús napokon vannak túl a Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő döntős csapatai, az országos történelmi vetélkedő részeként a legjobb tíz csapat négy napot tölthetett a Leghűségesebb Városban.

A Soproni Tankerületi Központ a Soproni Egyetemmel együttműködve úgynevezett felkészítő napok keretében látta vendégül Sopronban a Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő döntős csapatait 2021. szeptember 7-10. között. A diákok tartalmas programokon, előadásokon keresztül bővíthették ismereteiket Sopron történelmét illetően, felkészülési lehetőséget nyújtva számukra a decemberi megmérettetésre.



Az ország különböző pontjairól érkező csapatok jelen voltak többek között a II. ágfalvi csata 100. évfordulója alkalmából rendezett Őrtüzek megemlékezésen és aktív résztvevői lehettek az egyetem által szervezett centenáriumi programoknak.



A csapatokat Sass László önkormányzati képviselő, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke köszöntötte a Városházán. Majd a versenyzők személyesen csodálhatták meg Sopron nevezetességeit, ellátogattak a Tűztoronyba, a Lenck-villába, egy tárlatvezetés keretében megtekinthették a Soproni Levéltár 1921. évi tárgyi emlékeit és egy kirándulás alkalmával pedig megismerkedhettek a Soproni Parkerdő látványosságaival is.

A felkészítő napok során a diákok hasznos ismeretekkel, felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, miközben a vetélkedőn egymás ellen küzdő csapatok között új barátságok is születtek.



A 2021. december 3-i, mindent eldöntő megmérettetésen békéscsabai, szegedi, szolnoki, dunaújvárosi, budapesti, salgótarjáni, győri és soproni csapatok mérik majd össze tudásukat. A versenyzőkre azonban még vár egy izgalmas feladat, ugyanis a diákoknak közös munkával egy 1,5-2 perces korabeli híradóban kell bemutatniuk az 1921-es népszavazáshoz vezető utat, középpontba állítva a soproni eseményeket.


  • a
  • a
  • a

Kövess minket!