CFTV: Megvan a tíz döntős!

71 csapat regisztrált a középiskolásoknak szóló Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedőre, végül 37 csapat jutott tovább a második fordulóba. Közülük tízen jönnek a soproni döntőbe.

A diákoknak a verseny első körében egy online kvíz kitöltése, míg a második körben esszéírás volt a feladatuk. A csapatok négy téma közül választhatták ki a számukra leginkább testhezállót. A szakmai zsűri értékelése alapján a második fordulóból tíz csapat jutott tovább a decemberi, soproni döntőbe.


FINÁLÉ

A fináléba jutott csapatokat a szervezők szeptember elején négy napon át látják majd vendégül Sopronban. A látogatás során a versenyzők megismerhetik az 1921-es történelmi eseményeket. A soproni tankerület segítségével bejárják, megismerik az akkori események színtereit, emellett előadásokkal segítségével készülnek föl a döntőre.

A döntőbe békéscsabai, szegedi, szolnoki, dunaújvárosi, budapesti, salgótarjáni, győri és soproni csapatok jutottak. Előfeladatként a diákoknak közös munkával egy kisfilmet kell készíteniük, mely során egy, másfél-két perces korabeli híradóban kell bemutatniuk az 1921-es népszavazáshoz vezető utat, középpontba állítva a soproni eseményeket.

CFTV MINI

A Soproni Tankerületi Központ a középiskolásoknak szóló Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedővel egyidejűleg indította el az általános iskola 5-8. évfolyamos diákjait megszólító MINI kategóriát. A CFTV MINI alkotói pályázatra meghosszabbított határidővel, június 11-ig küldhették be alkotásaikat a jelentkező diákok egyénileg vagy maximum 3 fős csapatként.


Több mint 60 pályamű érkezett be az ország minden tájáról, mintegy 100 diák közreműködésével. A számos festmény, rajz és plakát mellett különböző makettek és az eseményeket egyedi módon feldolgozó alkotások is fellelhetők. A beérkezett műveket a centenáriumi programsorozat részeként kiállításon mutatjuk be a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, 2021. novemberében.


A továbbjutó középiskolás csapatok listája, valamint az alkotói pályázat díjazottjainak névsora megtalálható a www.cftv.hu honlapon az „Aktualitások” menüpont alatt.

forrás és fotók:  Soproni Tankerületi Központ

  • a
  • a
  • a

Kövess minket!