Felavatták a Hűségparkot a város legnagyobb ünnepén!

A hűség napi kitüntetések átadását követően az ünneplők az új Hűségparknál gyűltek össze, hogy felavassák a teljesen megújult közterületet.

Az ünnepségen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István alpolgármester, dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő is. Beszédet mondott Sopron polgármestere, valamint az új díszpolgár, Eperjes Károly színművész.

A jelenlévőknek dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta: aki ma városunkban jár, lépten nyomon a fejlődéseit jeleit látja. Ezen pedig a lassan mögöttünk hagyott nehéz esztendő sem változtatott. Köszönet illeti a magyar kormányt, hogy velünk együtt szívügyének tekinti a leghűségesebb város fejlődését. A közös munkának és a soproniak szorgalmának köszönhetően Trianon óta a legsikeresebb korszakát éli ma a város. Ennek egyik szimbolikus lenyomata a centenárium alkalmából városunknak ajándékozott új Hűségpark, mellyel a Várkerület megújulása is folytatódik.

Eperjes Károly Kossuth-, és Jászai-díjas színművész beszédében hangsúlyozta, hálával tartozik a rongyos gárdának, hogy hősiesen küzdöttek a hazáért, nélkülük ő se vehette volna át ma a díszpolgári címét. Felidézte emlékeit Sopronról, elmondta, hogy nagyszülei ide jártak árulni, és azt is felelevenítette, hogyan hatottak rá tanárai. Sopron első díszpolgára gróf Széchenyi István volt, akinek alakját volt alkalma megformálnia a vásznon - hangsúlyozta a színművész a címmel járó felelősségre utalva.

Az ünnepségen közreműködött a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola kórusa.

Fotó: Rombai Péter

  • a
  • a
  • a

Kövess minket!