Az ágfalvi csata hőseire emlékeztek a Szent Mihály temetőben

Machatsek Gyula erdőmérnök-hallgató, Szechányi Elemér bányamérnök-hallgató és Arnold Mosch osztrák járőrvezető előtt tisztelegtek pénteken a Szent Mihály temetőben. Mindhárman az 1921-es második ágfalvi ütközetben vesztették életüket.

Machatsek Gyula erdőmérnök-hallgatót, Szechányi Elemér bányamérnök-hallgatót és Arnold Mosch osztrák járőrvezetőt 100 évvel ezelőtt helyezték örök nyugalomra Sopronban. A megemlékezésen Dr. Ifj. Sarkady Sándor tudományos kutató, történész mondott emlékező beszédet.



A megjelentek csendes főhajtással és koszorúzással rótták le tiszteletüket Machatsek Gyula előtt a régi Szent Mihály temetőben. Az egybegyűltek az új Szent Mihály temetőben Szechányi Elemér és Arnold Mosch előtt is tisztelegtek. A sírhelyeknél Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Dr. Farkas Ciprián, polgármester és Dr. Brummer Krisztián, irodavezető rótta le kegyeletét.


A megemlékezésen Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora és Pék Zsuzsanna, Ágfalva polgármestere is koszorút helyezett el.Az ünnepségen soproni intézmények és szervezetek vezetői is lerótták kegyeletüket. Az eseményen  Horváth Imre városplébános  megáldotta az ágfalvi csata hőseinek felújított síremlékeit.

Forrás: SopronMédia

  • a
  • a
  • a

Kövess minket!