Átadták szombaton a városi kitüntetéseket

A 2020-ban elmaradt városi kitüntetéseket július 3-án, szombaton adták át a Tűztoronynál. A díjazottakat dr. Farkas Ciprián polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte.

A városvezetés a tavalyi év kitüntetettjeit díjazta szombaton délelőtt. Az ünnepség tavaly decemberben a járványhelyzet miatt elmaradt. A Fő téren tartott ceremónián dr. Farkas Ciprián polgármester méltatta a kitüntetettek hivatástudatát és szorgalmát, mely példaként szolgálhat a következő generációk számára. 

Dr. Farkas Ciprián polgármester ünnepi beszédében megemlékezett Sopron város legújabb díszpolgáráról, prof. dr. Kárpáti Lászlóról:  "Szokatlan időpontban és szokatlan helyszínen adhatjuk ma át a városi kitüntetéseket. Sok feladatot adtunk az elmúlt másfél esztendőben az isteni gondviselésnek. Örülünk azonban, hogy ma újra itt lehetünk. Hisszük és tudjuk, hogy városunk újdonsült díszpolgára, prof. dr. Kárpáti László is itt van ma velünk lélekben, s föntről figyel bennünket. Osztozunk szerettei gyászában!" 



Majd így folytatta: 

"Szokatlan, de mégis felemelő a mai helyszín mindehhez. Itt állunk és foglalunk helyet a csodaszép Tűztorony lábánál, mely a nemzet hálájaképp városunk hűségét hirdeti. Itt áll a városháza lépcsőjén a korszakos polgármester, Thurner Mihály szobra, aki előtt minden soproni megemeli kalapját.

Hogy mindezt megőrizzük, nincs más hátra, mint előre. Folytatnunk kell a megkezdett utat. Mert Sopron a múltunk, a jelenünk és a jövőnk is! Köszönöm Önöknek mindazt, amit szeretett városunkért tettek és tesznek mind a mai napig. Hivatásukkal, szorgalmukkal példát mutatnak a következő generációk számára is. Szívből gratulálok minden díjazottnak és kitüntetettnek" - zárta gondolatait a polgármester. 

A díjakat dr. Farkas Ciprián polgármesterrel együtt dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint Barcza Attila országgyűlési képviselő adták át.


Az esemény végén Barcza Attila országgyűlési képviselő is méltatta a kitüntetetteket:

"Sopron a mai napon önökre figyel, a centenárium dicsőséges évében szép ez a mai nap. A méltatásokat hallva, sokuk munkáját ismerve, minden soproni büszke lehet kitüntetettjeinkre, minden soproni büszke lehet önökre. Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődött és értékeli azok munkáját, akik a múltban a jelen nagyságának építőköveit rakták le."

A járvány ideje alatt három díszpolgárt vesztett el a város: Soproni Józsefet, Andrássy Pétert és az idei évi kitüntetettet, dr. Kárpáti Lászlót. Néma főhajtással emlékeztek rájuk a jelenlévők. 
A rendezvényen a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar Kamaraegyüttese zenélt.

A díjazottak névsora weblapunk főoldalán, a "Városi kitüntetettek" fül alatt található. 


forrás: sopronmedia.hu
fotók: Pluzsik Tamás

  • a
  • a
  • a

Kövess minket!