Újraindul a közkedvelt Gyorstalpaló városjáró sorozat

A most induló sorozat első felében – igazodva a „Hűség Évéhez” – 100 éves tematika alapján szervezik a sétákat.

Szeptembertől májusig minden hónap harmadik vasárnapján délután 3-kor gyülekezhetnek a Liszt Központ előtt azok, akik szeretnének többet tudni a város múltjáról és értékeiről. A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. szándéka változatlan a 4. „tanévben” is: a régi és az új soproniak számára egyaránt érdekes témákkal készülnek, hogy a résztvevő családok, párok, baráti társaságok vagy akár a kutyákkal érkezők is újabb és újabb titkokat ismerhessenek meg a város történetéből.


Szeptember 19-én 1921 építészetével ismerkedhetünk: dr. Veöreös András műemlékes építész iránymutatásával. Októberben 1921 képzőművészete lesz a téma: Nemes András művészettörténész vezeti majd a sétát. A novemberi vasárnapon Bolodár Zoltán segítségével a város korabeli gazda(g)ságát követhetjük nyomon, decemberben pedig a Népszavazás emblematikus helyszíneit kereshetjük fel.

A sétákra előre nem kell regisztrálni, a részvétel is ingyenes. Az aktuális információk a Pro Kultúra honlapján és online felületein is nyomon követhetők.


  • a
  • a
  • a

Kövess minket!