Meghosszabbított határidővel várják az alkotásokat a CFTV MINI alkotói pályázatra

Az általános iskolák felső tagozatos diákjai 2021. június 11-ig küldhetik be alkotásaikat a Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő MINI pályázatra.

A vetélkedőre a nebulók egyénileg vagy csoportosan (max.3 fővel) jelentkezhetnek, intézményenként több diák, ill. csapat nevezését is elfogadjuk. A versenyen való részvétel regisztrációhoz kötött. A megmérettetés célja, hogy a versenyben résztvevő diákok együttes munkával és közös kutatás segítségével minél bővebb ismeretet szerezzenek a magyar történelemről és mindennapjairól az 1918-as őszirózsás forradalomtól az 1922. január 1-jéig tartó időszakban, kiemelt figyelmet fordítva az 1921-es népszavazás eseményeire.

A felső tagozatosok kreativitásukkal, tehetségükkel saját kezűleg készített alkotásokon át ragadhatnak ki egy momentumot, hangulatot, emléket az 1921-es népszavazásról és az azt megelőző időszakból. Várjuk az általuk készített rajzokat, festményeket, maketteket, képregényeket vagy bármely technikával kidolgozott alkotásokat a téma vonatkozásában.

Meghosszabbított beküldési határidő: 2021. június 11.

A verseny regisztrációhoz kötött, a pályázók a www.cftv.hu honlapon regisztrálhatnak  2021. június 11-ig.

Beküldési cím: Soproni Tankerületi Központ (9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky utca 9. II.emelet) Az alkotások mellett kérjük feltüntetni a tanuló és iskolájának nevét, ill. osztályát.

A beérkezett pályaműveket a tanév végéig véleményezi a zsűri, majd ezt követően, kiállítjuk az alkotásokat a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, Sopronban. A legkreatívabb pályázókat, ill. a jelentkező csapatokat értékes nyereményekkel díjazzuk.

A pályázattal kapcsolatban további információkról az info@cftv.hu címen érdeklődhetnek. A weboldalon különböző források, információk érhetők el a vetélkedő történelmi hátterének ismertetéséhez

A szervezők továbbra is várják a kreatív alkotásokat!

  • a
  • a
  • a

Kövess minket!