Különdíj

Gáspárdy Tibor kapta az idei Őszi Tárlat egyik különdíját: Sopron város felajánlásában Kutas László szobrászművész kisplasztikáját.

A festőművész a kiállítás megnyitóján nem tudott részt venni, mert a Soproni Egyetem oktatójaként éppen külföldön tartott előadást, de nagyon örült az elismerésnek – és az ajándéknak is.

„Már régóta szerettem volna egy Kutas szobrocskát – de ezek szerint ki kellett érdemelnem…” – mondta mosolyogva, amikor hazatérte után a Festőteremben járt. „A hűség számomra nem dátumhoz, nem egyetlen ünnepnaphoz, vagy emlékhévhez kötött fogalom… A hűség egy erős kötődés, egy elhivatottság, az örök értékek gyűjtőhelye. Én viszonylag hűségesen festem Sopront. Persze Sopron is sokat változott azóta, amióta festem az utcáit, mégis mindig lelek benne újabb és újabb motívumokat, amik megszólítanak. Főleg Bánfalván, ami még mindig viszonylag érintetlen szeglete a városnak.”

Gáspárdy Tibor Sopronban született művészcsaládban. Lírai hangvételű akvarelljein évtizedek óta szülővárosa és annak természeti környezete tér vissza – míves technikai tudással a papíron. A Benedek Elek Pedagógiai Karon vizuális művészeti tárgyakat tanít, jelenleg intézetigazgató egyetemi docens. Számos egyéni és csoportos kiállításon találkozhattunk munkáival, és sok soproni otthonban is megtalálhatók a képei. A „Hűséggel festve” alcímmel meghirdetett idei Őszi Tárlaton két akvarellje látható, a város különdíját eddigi munkássága elismeréseként is kapta. Szívből gratulálunk!

  • a
  • a
  • a

Kövess minket!