Hűség 100 a Várkerületen

Nagyszabású programsorozattal emlékezett a város a soproni népszavazás 100 évvel ezelőtti eseményeire. Kiállítások, filmvetítések, koncertek várták az érdeklődőket a belvárosban.

Minden korábbinál nagyobb területet vehettek birtokba a járókelők a Várkerületen. Ezúttal három helyszínen voltak élő koncertek és előadások. A délelőttök a gyermekes családoké, a kora délutánok a sétálni és beszélgetni vágyóké, az esték pedig a koncertlátogatóké voltak.

A Bástya gödörben a Soproni Múzeum tematikus kiállítása, a Várkerületen pedig a 100 évvel ezelőtti fotókból összeállított tárlat várta a látogatókat. Az érdeklődők olvasmányos, rövid szórólap formájában is megismerkedhettek az 1921-es népszavazással.

A program augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a Várkerületen, rég nem látott élettel megtöltve azt. Egy rendezvénytér és két színpad várta az érdeklődőket a lezárt szakaszon, különböző vendéglátóhelyek, borászok és árusok kitelepülésével. A soproniak és a városba látogatók hatalmas digitális képernyők segítségével bepillantást nyerhettek az 1921-es népszavazásról megmaradt fényképekbe. A gyerekek számára körhinta, ugrálóvár biztosította az önfeledt szórakozást. Délelőtt megtekinthették a Világjáró Marionetteket és T. Horváth József gyerekműsorát. Délután fúvószene és néptánc is színesítette napot. A Hűség 100 színpadon délután megindult az élet, hét órától a Paddy and the Rats zenélt, az estét pedig az Anna & The Barbies fergeteges hangulatú koncertje zárta.

A szombati nap a Drazsé Zenekar gyerekkoncertjével indult reggel 10-kor, őket a Ziránó Színház követte. A Sopron színpadon délután a Juventus Koncert Fúvószenekar lépett fel. Kora este megtelt a Várkerület, a nagyszínpadon a Firkin,  a The Carbonfools, majd a Brains lépett fel.


A programsorozat utolsó napján az időjárás nem kedvezett a szórakozni vágyóknak. Délelőtt a kisebbeket vasárnapi matiné várta. A délutáni órákban a Sopron színpadon  János Vitéz történetét láthatták az érdeklődők a Boka Színház előadásában. A háromnapos mulatság végéhez közeledve jókora tömeget csalogatott a Hűség 100 színpad elé a Blahalouisiana. Koncertjük alatt még az időjárás is kegyes volt. Az este és a rendezvénysorozat megkoronázásaként 21 órától a Halott Pénz varázsolt felejthetetlen fesztiváli hangulatot a Várkerületre.

  • a
  • a
  • a

Kövess minket!