Emlékbizottság a centenárium alkalmából

Jubileumi emlékbizottság segíti a centenáriumi emlékév programjainak előkészítését. A testületet Sopron polgármestere hozta létre, tagjai helyi intézmények, szervezetek, egyesületek vezetői.

1921-ben a történelem újabb próbatétel elé állította Sopron lakosságát. Az itt élőknek megadatott az, amelyet oly sok más elcsatolt területen nem: saját kezükbe vehették sorsuk alakulását. Idén ünnepeljük, hogy 100 évvel ezelőtt elődeink népszavazáson nyilvánították ki hűségüket a magyar hazához.


A jeles évforduló alakalmából „Jubileumi emlékbizottságot” hozott létre dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere. A bizottság tagjai a centenáriumi évben tervezett programok és események előkészítésében vállalnak szerepet. A polgármester az alábbi köztiszteletben álló polgárokat, civil szervezet képviselőit kérte fel a bizottságban való részvételre: Dr. Grubits János Ferenc (Horvát Nemzetiségi Önkormányzat), Dr. Józan Tibor (Városszépítő Egyesület), Dr. ifj. Sarkady Sándor (történész, Soproni Egyetem), Dr. Tóth Imre (történész, Soproni Múzeum), Farkas Gábor (Széchenyi István Gimnázium), Firtl Mátyás (volt országgyűlési képviselő), Horváth Vilmos (Soproni Kereskedelmi és Iparkamara), Krisch Aladár Róbertné (Német Nemzetiségi Önkormányzat), Sass László (Kulturális és Oktatási Bizottság).


Az alakuló ülést a városháza nagytermében, a járványügyi előírások betartásával tartották meg. Elhangzott, hogy a centenáriumi programsorozat szervezését nehezítik a korlátozó intézkedések. Elsődleges az emberi élet védelme, ezért az első időszakban az online megjelenésre helyezik a hangsúlyt. Elkészült az új husegnapja.hu oldal, valamint már elérhetőek a közösségi médiafelületek is. Folyamatosan frissül a naptár menüpont, amely segítségével bárki tájékozódhat a közeljövő eseményeiről.

Fotók: Griechisch Tamás

  • a
  • a
  • a

Kövess minket!