Elkészült a centenáriumi logó

Az 1921-es soproni népszavazás 100. évfordulójának alkalmából a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének tervezőgrafikus hallgatói különleges arculatot terveztek.

- Az Alkalmazott Művészeti Intézet harmadéves tervezőgrafikus hallgatói vettek részt az arculat kidolgozásában. Az elkészült változatok közül azt választottuk ki, mely mondanivalóban és vizuális megjelenésben is a legalkalmasabb ennek a történelmi eseménynek a kifejezésére. Egy olyan kortárs szimbólumot hoztunk létre, ami különböző felületeken – például pólókon, kitűzőkön és zászlókon is - megjelenik majd a jövőben– hangsúlyozta Lenkei Balázs , a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója sajtótájékoztatón.


Az eseményen Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere kiemelte: 1921. december 14-én a soproni polgárok és a környék lakói is kiálltak a magyar haza mellett, ezért Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2021-et emlékévvé nyilvánította. A jeles alkalomból a hallgatók egy arculatot is terveztek, melyben Sopron gazdag történelmi múltja is megelevenedik.


A nyertes arculat tervezője, Kovács Petra Bianka harmadéves tervezőgrafikus hallgató elmondta: a szimbólumok között megjelenik a Tűztorony, ami a leghűségesebb várost jelképezi, a templom ablaka, ami a hitre utal, és a díszruha, ami a legnagyobb magyart, Gróf Széchenyi Istvánt szimbolizálja. A szimbólumok között szerepel még a soproni borvidék és a magyar népművészet is.

Fotók: Griechisch Tamás/sopronmedia.hu

  • a
  • a
  • a

Kövess minket!